sâmbătă, 23 martie 2013

Silozul





A revenit iarna. Dacă e pe bune, nu suntem decât în martie, așa că are tot dreptul. Iar un aport de apă în sol nu strică niciodată.



Să vedem cum se descurcă semănăturile deja făcute și vegetația existentă. Dar cel mai bine ar fi să avem încredere într-o inteligență naturală care ne rezolvă în timp și selecția.




Ieri am deschis silozul de legume,  o modalitate veche de păstrare peste iarnă - din păcate prea repede uitată. 






Chiar și față de cele din  pivniță, legumele arătau mai bine! Nu chiar așa bine ca cele din "comerțul monopolist de stat", dar mult mai sănătoase.





Metoda este ieftină, ușoară și poate cea mai apropiată de calea naturală. Pierderile sunt minime și legumele se păstrează ca proaspete!





De ce am uitat așa usor de ea ?

Poate și pentru că legumele crescute după  toate "cuceririle " științei de azi au un singur defect : cu cât sunt mai perfecte, cu atât rezistă mai puțin în siloz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu